ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με εντολή της Αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 6 σταθμοί σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, εν όψει της επετείου από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Πιο συγκεκριμένα, αύριο, Κυριακή θα κλείσουν από τις 8 το πρωί οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό.
Από τους σταθμούς αυτούς, οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκδόθηκε η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020».
Αναλυτικότερα, η διαταγή αναφέρει: «Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.
Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:
–διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
-διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινάκης: «Πτήσεις επαναπατρισμού, εκτός εμπόλεμης ζώνης, ακόμη και εντός της ημέρας»
- Ρωσία: Αποκλείει το ενδεχόμενο οι BRICS να βοηθήσουν το Ιράν στη σύγκρουσή του με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
- H Ελλάδα μέσα στο βεληνεκές των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων – Η ανάρτηση της πρεσβείας του Ισραήλ
- Όμιλος ΔΕΗ και Πανεπιστήμιο Georgetown συνεργάζονται για τη δημιουργία νέου Πανεπιστημίου (Ν.Π.Π.Ε.) στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.