Σοκαριστικό ατύχημα συνέβη πριν λίγη ώρα κατά την διάρκεια του Grand Prix στο Μπαχρέιν.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση του αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν, ο πιλότος της Haas, Ρομάν Γκροζάν, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, βγήκε εκτός πίστας και με μεγάλη ταχύτητα συγκρούστηκε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί τρομακτική έκρηξη.
Αμέσως σηκώθηκε η κόκκινη σημαία και ο αγώνας σταμάτησε.

Σαν από θαύμα, ο έμπειρος οδηγός κατάφερε να βγει σώος από το μονοθέσιο, έχοντας τις αισθήσεις του. O Ρομέν Γκροζάν είχε μια επαφή με τον Δανιήλ Κβίατ λίγες στροφές μετά την εκκίνηση του αγώνα στο Μπαχρέιν.
Έφυγε δεξιά με 250km/h και χτύπησε στην μπαριέρα που βρίσκονταν εκεί. Το μονοθέσιο χτύπησε με το πλάι και με τη μύτη τη μπαριέρα και την τρύπησε με την ορμή ενός σώματος βάρους 700kg που κινείται με 200km/h.
Μπήκε ανάμεσα στις λωρίδες της μπαριέρας, φρέναρε γιατί δεν χωρούσε, περιστράφηκε λόγω της βίαιης επιβράδυνσης και από τη διατμητική τάση που δέχτηκε κόπηκε στα δυο. Κόπηκε στο σημείο που προβλέπεται να κοπεί, στη σύνδεση της μπανιέρας με τη μηχανή.
Εκεί βρίσκεται και το τεπόζιτο βενζίνης που έσπασε και ανεφλέγη.
Ο οδηγός σώθηκε για δυο λόγους: Πρώτον γιατί το Halo, το προστατευτικό που βρίσκεται εμπρός από το πρόσωπό του, άντεξε και «ανασήκωσε» την μπαριέρα από το πρόσωπό του. Δεύτερον γιατί κατά τύχη διατήρησε τις αισθήσεις του, μπόρεσε να λυθεί και να βγει από το μονοθέσιο.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είχε καεί ζωντανός καθώς αναφλέγηκαν 110kg καυσίμου. Αξίζει να τονιστεί πως όταν εφαρμόστηκε το Halo ήταν πολέμιός του. Σήμερα του έσωσε τη ζωή.
Ο αγώνας διεκόπη μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά στην μπαριέρα. Ο Γκροζάν διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Έχει μερικά μικροκαψίματα και κατάγματα στα πλευρά.
Δείτε τι συνέβη στη στροφή 3
https://twitter.com/F1tutkumuz/status/1333056156156243970?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1333056156156243970%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fspor%2Fformula-1-atyhima-gkran-pri-mpahrein-gkrozan-fotia
https://twitter.com/Mattzel89/status/1333059023579607046?s=09&fbclid=IwAR0oHUgL3ZzaJuzbZP36v48mAbHWwqplpVAKwW-peF1Tv1LMtMYX2l7m4WA
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 68χρονη για απάτη 270.000 ευρώ με οικόπεδο που άνηκε στον δήμο Ηλιούπολης
- Ντόναλντ Τραμπ: Αν δεν υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία σύντομα το Ιράν θα αντιμετωπίσει «πολύ δύσκολες συνέπειες»
- Η Ινδία αυστηροποιεί τους κανόνες εισαγωγής ασημιού για τη στήριξη της ρουπίας
- Η Ευρώπη αντιμετωπίζει αύξηση έως και 50% στις τιμές στρατιωτικού εξοπλισμού, λέει η Εσθονία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.