ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V δεν προκαλεί παρενέργειες στο 85% των εμβολιασθέντων, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι, που ανέπτυξε το εμβόλιο, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.
Ο ίδιος επισήμανε ότι παρενέργειες μπορούν να προκληθούν, αλλά δεν είναι σημαντικές και προβλέπονται πλήρως από τις οδηγίες χρήσης του εμβολίου. «Οι πιο ‘δυσάρεστες’ παρενέργειες, είναι ο πυρετός που φθάνει έως τους 38 βαθμούς, ο πονοκέφαλος, οι μυαλγίες και το κοκκίνισμα στο σημείο του εμβολιασμού», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.
«Τέτοιες παρενέργειες παρατηρούνται περίπου στο 15% των εμβολιασθέντων. Δηλαδή, όσο και αν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος, στο 85% των εμβολιασθέντων δεν παρουσιάζεται καμία παρενέργεια και τίποτα το δυσάρεστο για τους ίδιους», πρόσθεσε ο Γκίντσμπουργκ.
Ο Γκίντσμπουργκ ανακοίνωσε επίσης ότι στην Μόσχα εμβολιάσθηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik-V περίπου 19.000 άτομα, εκ των οποίων οι 6.500 έχουν εμβολιασθεί και με τη δεύτερη δόση.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Α. Βενιέρης (ΔΝΕ): Η νέα Στρατηγική της ΕΕ για τα λιμάνια αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο των ναυτιλιακών πρακτόρων
- Global Ship Lease (Γιώργος Γιουρούκος): Το μέρισμα 0,546875 δολαρίων θα δοθεί την 1η Απριλίου
- Σε κλοιό πιέσεων η αγορά ομολόγων – Στο 3,70% η απόδοση του 10ετούς
- Η CGM είχε έσοδα 54,4 δισ. δολάρια και μειωμένα κέρδη στα 2,4 δισ. δολάρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.