• Business

    Αποκάλυψη Θ. Πανταλάκη: Υπερβολικά τα δάνεια που πήρε ο Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής

    Attica Bank

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Νέες πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Όπως παραδέχτηκε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, ο κ. Καλογρίτσας απολάμβανε από την τράπεζα πολύ μεγάλα πιστωτικά όρια, τα οποία και θα περιοριστούν.

    Σε ερώτηση του mononews.gr και της Έφης Καραγεώργου, ο κ. Πανταλάκης αρνήθηκε να αποκαλύψει το ύψος των δανείων που έχει χορηγήσει η Τράπεζα Αττικής στον επιχειρηματία και τόνισε ότι θα ζητηθεί άμεσα η αποπληρωμή σημαντικού μέρους των δανείων του.

    Την ίδια ώρα ο Θ. Πανταλάκης προανήγγειλε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και μειώσεις μισθών στην Τράπεζα Αττικής από το βήμα της γενικής συνέλευσης. Ταυτόχρονα, πριν από λίγο μάλιστα, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ώρες θα επισκεφτούν το διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για να του ζητήσουν να άρει την απαγόρευση της χορήγησης δανείων που επεβλήθη την προηγούμενη Παρασκευή.

    Η τραπεζα, διεμήνυσε ο κ. Πανταλάκης θα διοικείται απο τα στελέχη της και όχι απο τους συμβούλους και στη συνέχεια ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει ριζικη αναδιαρθωση που θα περιλαμβάνει μείωση υπέρογκων μισθών.

    “Η παρουσία μου εδώ είναι παρουσία ευθύνης. Έχω αναλάβει να υλοποιήσω το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που θα επιλύει το σύνολο των ζητημάτων που θέτει ο έλεγχος του SSM και της ΤτΕ. Η αναδιάρθρωση δεν θα είναι κάτι το ευχάριστο. Κάποιοι θα θιγούν. Δεν είναι δυνατόν όταν οι συντάξεις βρίσκονται στα 500 και οι νέοι πτυχιούχοι και με μάστερ να παίρνουν αμοιβές των 800 και 1000 ευρώ να υπάρχουν τόσο υπέρογκες αμοιβές στην τράπεζα. Είναι ένα θέμα που θίγει ο SSM”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταλάκης, γιαν να προσθέσει: “Θα προωθήσουμε εθελούσια και μείωση μισθών και ζητάμε περισσότερη δουλειά και αποτελεσματικότητα θα έχουμε διαφάνεια. Η τράπεζα πρέπει να αποκτήσει τις δικές της δομές και οι σύμβουλοι να έχουν ένα τέλος. Θα είμαστε δυσάρεστοι αλλά χρήσιμοι με στόχο να ανακτήσουν οι μέτοχοι την επένδυσή τους”.

    Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε πως ουδείς μπορεί και δεν πρέπει να υπονομεύσει μια τράπεζα με ιστορικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει αναπτυξιακό ρόλο για την ανάκαμψη της οικονομίας. Διεμήνυσε τέλος ότι η διοίκηση της Τράπεζας είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε έλεγχο τόσο από την ΤτΕ και από τον SSM όσο και από οποιονδήποτε άλλο θα ήθελε να διερευνήσει οποιοδήποτε θέμα για την τράπεζα.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/megaliteri-nichta-gia-tin-trapeza-attikis-sothike-sto-para-ena-apo-tin/75484



    ΣΧΟΛΙΑ