ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα πολύ καλό deal πέτυχε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Atlas Maritime του Λέοντα Πατίτσα, που απέκτησε έναντι μόλις 24 εκατομμυρίων δολαρίων το χωρητικότητας 116.000 dwt πλοίο Isis (έτος κατασκευής 2007) από την κοινοπραξία Global United Shipping, της ινδικής Synergy Maritime και της ιαπωνικής Nissen Kaiun.
Το συγκεκριμένο πλοίο, τύπου aframax, φημολογείτο στις αρχές του 2016, όταν και ολοκληρώθηκε η τριετής ναύλωσή του στην πετρελαϊκή BP, ότι είχε πωληθεί σε άγνωστο εφοπλιστή έναντι 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πιο πρόσφατα είχε ακουστεί ότι η Atlas θα το αγόραζε έναντι 26,5 εκατομμυρίων ευρώ, όμως απ’ ό,τι φαίνεται η εταιρεία του Λέοντα Πατίτσα κατάφερε να ρίξει ακόμα πιο χαμηλά το τίμημα, αν και σε αυτό συνεισέφερε και η ραγδαία πτώση που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες οι τιμές των τάνκερ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Atlas Maritime διαθέτει έναν στόλο έξι συνολικά πλοίων: πέντε aframaxes χωρητικότητας από 105.000 ως 116.000 dwt και ένα VLCC χωρητικότητας 299.000 dwt. Εξάλλου, ήταν κοινό μυστικό ότι η εταιρεία βρισκόταν σε αναζήτηση τουλάχιστον ενός ακόμα πλοίου, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις χαμηλές τιμές στην αγορά.
Πάντως, η ζήτηση για πλοία τέτοιου τύπου δεν είναι αυτήν την περίοδο υψηλή, και πιθανόν να αποτέλεσε και αυτό το γεγονός έναν καθοριστικό παράγοντα για τη μείωση του τιμήματος που πέτυχε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ιαπωνική Kumiai Navigation αναγκάστηκε να παρατείνει την προθεσμία για υποβολή προτάσεων για την απόκτηση του χωρητικότητας 105.000 dwt Lion City River (έτος κατασκευής 2007), καθώς μόνο δύο υποψήφιοι αγοραστές ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του.
Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:
http://www.mononews.gr/ta-plia-fantasmata-tis-hanjin/74497
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν: Σε εξέλιξη τεχνικές συνομιλίες με τη Ρωσία, ανοικτό το ενδεχόμενο διαλόγου με Πούτιν
- Λευκός Οίκος: Οι συνομιλίες με το Ιράν θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο
- Alpha Bank: Υψηλή η συμμετοχή θεσμικών και funds στο senior ομόλογο
- Μπέργκαμ: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν έως και 11 εμπορικές συμφωνίες για κρίσιμα ορυκτά μέσα στην εβδομάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.