ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την οργή του εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ, αναφορικά με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα και την Κύπρο.
«Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική της ουδετερότητας. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη πολιτική» δήλωσε ο Τσελίκ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η επίσκεψη στην ελληνοκυπριακή πλευρά μονομερώς, όπως είπε, «σημαίνει υποστήριξη της πολιτικής αδιεξόδου της ελληνοκυπριακής πλευράς», ενώ για τις δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα «ουσιαστικά δείχνουν πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία».
O Tσελίκ πρόσθεσε πως «η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για τη Novartis: Καταγγελίες Σαλμά κατά Γεωργιάδη – «Θα τα πούμε στα δικαστήρια», είπε ο Υπουργός
- Θεοδωρικάκος: Στα έργα της Aegean άνω των 66 εκατ. ευρώ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – «Εμβληματικό έργο με επίκεντρο την ασφάλεια»
- Τράπεζα της Ελλάδος: Πάνω από 8,5 εκατ. τουρίστες στο α’ πεντάμηνο
- Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βαριές κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.