• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Είμαστε ιδιοκτήτες της Μεσογείου και όχι φιλοξενούμενοι

    • NewsRoom


    Ιδιοκτήτες της Μεσογείου χαρακτήρισε την Τουρκία και τον τουρκικό λαό ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο Ερντογάν, λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, συνεχίζει την διαπραγματευτική τακτική του «καρότου και μαστίγιου». Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται διαλλακτικός και έτοιμος για διάλογο τόσο με την ΕΕ όσο και ειδικότερα με την Ελλάδα και την Κύπρο, ωστόσο από την στάση που επιδεικνύει δείχνει ότι η συζήτηση θα διεξαχθεί με τους δικούς του όρους.

    «Η Τουρκία είναι χώρα της Μεσογείου. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά ιδιοκτήτες» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα για την θέση της Τουρκίας πριν την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    Μιλώντας για την στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το Ερεβάν θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, στα οποία έχει εισβάλει, κάνοντας λόγο για «κατοχή».

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι καιρός να δοθεί τέλος στην κρίση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια αποσχισμένη περιοχή στο Αζερμπαϊτζάν που κυβερνάται από Αρμένιους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ