ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το story της 3E και ο οδοστρωτήρας ΑΚΤΟR, το beef Βακάκη – Citi, η ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ, ποιοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Παναγόπουλου, ο Κίκιζας στο My Story, ένα δικαστικό quiz και η κυρία, το εφοπλιστικό χαστούκι και τα Loro Piana
Η Τράπεζα Πειραιώς, «Συνδιοργανωτής», και από Κοινού με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, «STRUCTURING BANK» της έκδοσης Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου Ποσού έως EUR 400 εκ. προς την Εταιρεία ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
H Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης και συμβασιοποίησης κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, ύψους έως EUR 400 εκ. προς τον ΑΔΜΗΕ Α.Ε., υπό το Συντονισμό της Εθνικής Τράπεζας, με Συνδιοργανωτή την Τράπεζα Πειραιώς και επιπλέον Συμμετέχουσες Τράπεζες την Bank of China (Luxemburg) S.A και την Alpha Bank (MLAs).
Η Χρηματοδότηση είναι μακροπρόθεσμου ορίζοντα (6 ετών) και το προϊόν της θα χρησιμοποιηθεί, αφενός, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων της Εταιρείας και αφετέρου, για την κάλυψη των επιχειρηματικών της σκοπών, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διασύνδεση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας στην νησιώτικη και ηπειρωτική Ελλάδα.
Η τεχνική ολοκλήρωση της συναλλαγής επιτελέστηκε με ιδιαίτερη προσοχή στο περιορισμένο χρονοδιάγραμμα που προσδιορίστηκε από την εταιρεία. Η κ. Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Τράπεζα Πειραιώς, σχολιάζει σχετικά:
«Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Corporate & Investment Banking, επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο στην υποστήριξη στρατηγικών έργων στον κλάδο της ενέργειας και των υποδομών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Εν μέσω μιας δύσκολης εγχώριας και διεθνούς συγκυρίας για την οικονομία, η ολοκλήρωση της εν λόγω χρηματοδότησης αποτελεί μία σημαντική επιτυχία στο πλαίσιο της συνεπούς και σταθερής δέσμευσης της Τράπεζας Πειραιώς για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των πελατών μας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό μας.» Ο κ. Βασίλης Καραμούζης, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, σχολιάζει σχετικά: «Η Χρηματοδότηση επιβεβαιώνει τη στρατηγική εστίαση και τη διαρκή στήριξη της Εθνικής Τράπεζας στον ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελληνική Οικονομία Τομέα της Ενέργειας ενισχύοντας τη μακροχρόνια συνεργασία της με την Εταιρεία, ενώ, παράλληλα, αναδεικνύει τον ηγετικό της ρόλο στη διοργάνωση, δόμηση και κάλυψη σχετικών συναλλαγών. Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε μεγάλες, στρατηγικού χαρακτήρα, συναλλαγές οι οποίες ενισχύουν και επιταχύνουν την ανάπτυξη των υποδομών της Χώρας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της, το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα με επίκεντρο πάντα τη στοχευμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αταλάντη Μαρτίνου: Ο Κωνσταντίνος Γιώτης με απαλό άγγιγμα
- ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου 1 δις – Τα επόμενα βήματα
- Τριπλά κερδισμένοι AKTOR και Metlen από την είσοδό τους στον ΒΟΑΚ – Στο τιμόνι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Οι 3+1 απειλές σε τράπεζες και οικονομία από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.