• Κοινωνία

    Αναβλήθηκε η δίκη για τη Μάνδρα λόγω… εγκυμοσύνης

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Η εγκυμοσύνη της μίας δικαστού του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών οδήγησε στην αιφνίδια αναβολή της δίκης των 21 κατηγορουμένων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.

    Το δικαστήριο οδηγήθηκε στην αναβολή της δίκης 8 μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ είχε αρχίσει η εξέταση του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας.

    Η πολύ σύντομη νέα δικάσιμος που δόθηκε (για τις 19 Οκτωβρίου) καθόλου δεν μπόρεσε να μετριάσει την απογοήτευση των συγγενών των 25 θυμάτων.

    Τον Οκτώβρη η δίκη θα αρχίσει από την αρχή. Και μάλιστα δεν πρόκειται καν να ξεκινήσει επί της ουσίας στις 19 εκείνου του μήνα καθώς το δικαστήριο όρισε ως τόπο συνεδρίασης τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

    Από εκεί όπου τον περασμένο Ιανουάριο, όταν άρχισε η δίκη σε μία μικρή και ακατάλληλη αίθουσα για να χωρέσει δεκάδες δικηγόρους και μάρτυρες, χρειάστηκαν τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις χωρίς να προχωράει η εκδίκαση της υπόθεσης, μέχρι να επιλυθούν τα γραφειοκρατικά και να βρεθεί μια μεγαλύτερη αίθουσα να δικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο της Αθήνας.

    Οι δικαστές ανέβαλαν τη δίκη καθώς μέλος του δικαστηρίου είναι έγκυος και, λόγω κορωνοϊού, δεν μπορούσε να ανεβαίνει στην έδρα. Η αναβολή ήρθε μοιραία καθώς δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

    Τον Οκτώβρη λοιπόν, 21 κατηγορούμενοι θα δικαστούν καθώς φέρονται ότι, από δική τους αμέλεια, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι κινδύνευσαν να πεθάνουν.

    Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, τρεις τότε δήμαρχοι, οι επικεφαλής και υπάλληλοι των δύο Δασαρχείων και της Πολεοδομίας θα δικαστούν κατά περίπτωση για 4 πλημμελήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ