ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σοκαριστικό είναι δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt το οποίο κάνει λόγο για διαταγή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς τους στρατηγούς του να βυθίσουν κάποιο ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρρίψουν κάποιο πολεμικό αεροσκάφος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε διαταγή να βυθιστεί κάποιο ελληνικό πλοίο χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:
«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».
Με άλλα λόγια να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί σύμφωνα με την Welt αλλιώς εδώ και ημέρες θα είχαμε ένα πολύ θερμό επεισόδιο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΟΙΚ Σαουδικής Αραβίας: «Πολύ εύθραυστη» παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
- Δεξαμενόπλοια πετρελαίου σπεύδουν προς το Ορμούζ μετά τη δήλωση του Ιράν ότι τα Στενά είναι ανοιχτά
- Κάγια Κάλας: «Η διέλευση μέσω πλωτών οδών όπως το Στενό του Ορμούζ πρέπει να παραμείνει ελεύθερη και ανοιχτή»
- Ζελένσκι: Η Ρωσία θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να εμπλέξει τη Λευκορωσία στον πόλεμό της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.