ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή-Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα σήμερα είναι στο πιο ισχυρό σημείο της – Ασκούμε τα δικαιώματά μας στο πεδίο – Οι τουρκικές αντιδράσεις δεν μας σταματούν
Αντι – Νavtex εξέδωσε η Κύπρος ως απάντηση στη χθεσινή τουρκική Navtex, με την οποία η παρουσία του Γιαβούζ στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας παρατείνεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, με την αντι-Navtex, που εκδόθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στη Λάρνακα, η Κυπριακή Δημοκρατία ειδοποιεί ότι η Navtex, που εξέδωσε η Τουρκία αφορά «μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα του πλοίου γεώτρησης Γιαβούζ και των υποστηρικτικών προς αυτό πλοία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Αυτή η ενέργεια, προστίθεται, «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επηρεάζει τις διαδικασίες θαλάσσιας ασφάλειας και είναι επίσης ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι κρίθηκαν οι 7 κατηγορούμενοι για απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην περιοχή του Γράμμου
- Έρευνα ManpowerGroup: 1 στους 2 εργαζόμενους υποφέρει από στρες και ελλιπείς ευκαιρίες ανέλιξης – Γιατί οι εργοδότες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν
- Ιράν: Αρνείται την παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις του Ισραήλ με την Χαμάς – «Εντελώς αβάσιμοι» οι ισχυρισμοί Τραμπ
- Δήμητρα Κούστα: Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές του John Junior Coustas (pic)
