• Business

    Το μεγάλο Deal που θέλει η κυβέρνηση. Κοντομηνάς -Καλογρίτσας μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα;


    Την πληροφορία την έγραψε χθες πρώτο το mononews.gr. Σε ρεπορτάζ του Διονύση Θανασουλα γράφαμε ότι επικεινται  συναντήσεις μεταξύ δυο ισχυρών επιχειρηματιών. Του Δημήτρη Κοντομηνά και του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Εξηγούσαμε ακόμα ότι την συμμαχία μεταξύ των δυο ανδρών την επικροτεί μάλιστα και η ίδια η κυβέρνηση. Πριν περάσουν 24 ώρες από την ανάρτηση του ρεπορτάζ  ο ίδιος ο Δημήτρης Κοντομηνάς επιβεβαίωσε (σήμερα το μεσημερι ) στο mononews,gr την είδηση ότι σε λίγες ώρες θα συναντηθεί με τον κ. Καλογρίτσα στο στρατηγείο του στον Alpha. Επί της ουσίας άρχισαν και επισήμως τα… παζάρια μεταξύ παλαιών και νέων καναλαρχών εν όψει του νέου τηλεοπτικού τοπίου που διαμορφώθηκε μετά τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών, με τους επιχειρηματίες που έμειναν εκτός νυμφώνος να αναζητούν ένα… παράθυρο για να συνεχίσουν την παρουσία τους στα τηλεοπτικά πράγματα.

    Η συνάντηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική και για τους δύο, καθώς αμφότεροι διαθέτουν κάτι που δεν έχει ο άλλος και θα έλεγε κανείς πως αλληλοσυμπληρώνονται…Και είναι σαφές ότι η συνάντηση αυτή μόνο τυπικό χαρακτήρα δεν πρόκειται να έχει. Η λογική λέει ότι οι δυο πλευρές έχουν ξανασυναντηθεί και έχουν συμφωνήσει σε κάποια βασικά πράγματα. Σε αντίθετη περίπτωση φαντάζει απίθανο να είχαν ορίσει ως τόπο συνάντησης τους στον Alpha οι δυο επιχειρηματίες.

    Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.
    Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας

    Τα υπέρ και τα κατά των δυο 

    Το βασικό είναι ότι υπόγεια ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση , σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες,  φέρεται να επικροτεί αυτή την συμφωνία. Και αυτό το γνωρίζουν και οι δυο επιχειρηματίες.

    Ο μεν υιός Καλογρίτσα διαθέτει την τηλεοπτική άδεια που δεν εξασφάλισε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, και μία ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο θα διασφάλιζε το τηλεοπτικό μέλλον του ιδιοκτήτη του Alpha σε ένα νέο, ισχυρό σχήμα, καθώς είναι δεδομένη η επιθυμία του να μη μείνει εκτός τηλεόρασης. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς μπορεί να μη διαθέτει την τηλεοπτική άδεια, διαθέτει όμως το πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι, έναν έτοιμο, στρωμένο τηλεοπτικό σταθμό που θα γλίτωνε τον υιό Καλογρίτσα από το «βάσανο» του να στήσει το νέο του κανάλι από την αρχή, αν συνεργαστεί μαζί του.

    kontominas

    Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται, και το να συνεργαστούν Καλογρίτσας και Κοντομηνάς δεν είναι και τόσο εύκολο. Δεν έχουν άλλωστε κάποια ιδιαίτερη σχέση που να τους ενώνει, και πρακτικά το μόνο που τους συνδέει είναι η ανάγκη τους να είναι παρόντες στη νέα τηλεοπτική εποχή.

    Όπως και να ‘χει, το πάνω χέρι εδώ το έχει ο υιός Καλογρίτσας, αφού στο όνομά του είναι η άδεια και οπωσδήποτε θα ήθελε το κανάλι του να έχει τη δική του υπογραφή και να μην το «μοιράζεται» με κανέναν. Βέβαια είναι απίθανο να προλάβει μέσα σε 90 ημέρες να προλάβει να χτίσει ένα δικό του κανάλι.

    Βέβαια και ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ένας έμπειρος επιχειρηματίας με τεράστια εμπειρία στα δύσκολα Deals. Στην ζωή του έχει χειριστεί δύσκολες υποθέσεις από τις οποίες στις περισσότερες φορές βγήκε κερδισμένος.

    Η προοπτική της συνεργασίας του Βλαδίμηρου Καλογριτσα με τον Δημήτρη Κοντομηνά μπορεί σε μεγάλο βαθμό να του λύσει τα χέρια και να τον βοηθήσει να βρεθεί ήδη από την πρώτη μέρα των νέων τηλεοπτικών σταθμών ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές του.

    Φυσικά, η συνάντηση Κοντομηνά-Καλογρίτσα είναι απλώς η μεγάλη αρχή, καθώς όλοι οι καναλάρχες, παλιοί και νέοι, βρίσκονται σε αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών που θα τους δώσουν το κάτι παραπάνω, σε μία αγορά όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των τεσσάρων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αναμένεται να είναι ανελέητος…

     

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/epiveveosi-mononews-o-kontominas-vlepi-kalogritsa-ti-lei-sto-mononews-o-idioktitis-tou-alpha-gia-krisimo-rantevou/71998

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/vangelis-marinakis-anamesa-se-chatzinikolaou-ke-sroiter/71833



    ΣΧΟΛΙΑ