• Πολιτική

    Γιάννης Μαντζουράνης : Ο δικηγόρος που καθαρίζει νομικά το παιχνίδι έως τώρα με τις τηλεοπτικές άδειες

    Γιάννης Μαντζουράνης


    Δεν είναι κι εύκολη η δουλειά του δικηγόρου – ειδικά όταν καλείται να υπερασπιστεί αυτόν που δέχεται πυρά πανταχόθεν. Είτε είναι κάποιος που κατηγορείται ως τρομοκράτης, ληστής, λαθρέμπορος, διεφθαρμένος, φοροφυγάς, είτε είναι το… Δημόσιο. Ο Γιάννης Μαντζουράνης όμως έχει δείξει ότι κάτι τέτοια δεν τον πτοούν. Μια ματιά στην (ενδεικτική) λίστα υποθέσεων που έχει αναλάβει στη διάρκεια της πολύ επιτυχημένης καριέρας του αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς:

    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στη δίκη της «17 Νοέμβρη».
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση του«Σκανδάλου Ζαχόπουλου».
    • Υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του«Σκανδάλου της Siemens».
    • Υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του«Σκανδάλου του Βατοπαιδίου».
    • Υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της προμήθειας 4 γερμανικών υποβρυχίων από «Ferrostahl/HDV».
    • Υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων στα εξοπλιστικά προγράμματα ΕΡΜΗΣ, ASRAD, OSA, EXOSET, LEOPARD κλπ.
    • Υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των πυραύλων TOR-M1.
    • Υπεράσπιση κατηγορουμένων-στελεχών γερμανικής εταιρείας με την επωνυμία Rheinmetall Defence Electronics GmbH για εξοπλιστικά προγράμματα σε πληθώρα υποθέσεων.
    • Υπεράσπιση γερμανικών εταιρειών Rheinmetall Defence Electronics GmbH και Rheinmetall AG, όπου καλούνται ως αστικώς υπεύθυνες.
    • Υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της λίστας Lagarde.
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση «αρπαγής του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου».
    • Υπεράσπιση βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της  PROTON BANK.
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών και τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση του «Σκανδάλου του Χρηματιστηρίου».
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος».
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στις υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ σε ατομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη με ζημία εκατομμυρίων Ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου σε πολύκροτες υποθέσεις «λαθρεμπορίας τσιγάρων» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της ληστείας της χρηματαποστολής Πάρνηθας.
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση των «Βαρόνων της Κοκαΐνης».
    • Υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση του «Σκανδάλου της ΕΤΒΑ FINANCE Α.Ε.».

    Ε, μετά από όλα αυτά θα… κώλωνε μπροστά στην υπεράσπιση του Δημοσίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών; Φυσικά και όχι. Άλλωστε είναι ακριβώς αυτή η φήμη του ως πολύ ικανού δικηγόρου και ανθρώπου «ειδικών αποστολών» που έπεισε την κυβέρνηση να αναθέσει στον Γιάννη Μαντζουράνη την υπεράσπιση του Δημοσίου σε μία τόσο νευραλγική υπόθεση, με τόσο σοβαρό διακύβευμα και τόσο ισχυρούς αντιπάλους.

    Και όπως θα περίμενε κανείς, ο Γιάννης Μαντζουράνης βρέθηκε στο στόχαστρο των πολύ ισχυρών αυτών αντιπάλων, με αιχμή τίποτα παραπάνω από την ίδια του τη δουλειά, αφού κατηγορήθηκε από τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο ότι στην διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών είχε διπλό ρόλο, λειτουργώντας παράλληλα με την ιδιότητά του ως συνηγόρου του Δημοσίου, και ως δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    verykios

    Το «χτύπημα» αυτό του δημοσιογράφου (το οποίο διόλου τυχαία μεταδόθηκε μέσα από τη συχνότητα του Alpha, ιδιοκτησίας του Δημήτρη Κοντομηνά) ήρθε σαν… βούτυρο στο ψωμί του Γιάννη Αλαφούζου, που μέσω του ΣΚΑΪ χρησιμοποίησε τον ισχυρισμό του Δήμου Βερύκιου ως επιχείρημα κατά της διαφάνειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, προβάλλοντας μάλιστα και συνεχή σχετικά τρέιλερ, με τα οποία λοιδορούσε τον Γιάννη Μαντζουράνη.

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI
    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI

    Μία μικρή λεπτομέρεια, όμως: στην πραγματικότητα, τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Γιάννης Μαντζουράνης σε αποκλειστική του δήλωση στο mononews.gr: «Ποτέ δεν ήμουν νομικός σύμβουλος σε καμία υπόθεση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως, είμαι συνήγορος υπεράσπισης συγκατηγορούμενού του δικηγόρου στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.  Αντίθετα, είμαι δικηγόρος υπεράσπισης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά σε δυο υποθέσεις του: Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η δίκη του οποίου θα αρχίσει εντός του 2016 και νομικός του σύμβουλος στην υπόθεση της κατηγορίας του για φοροδιαφυγή. Το γεγονός όμως αυτό δεν μου απαγορεύει να είμαι νομικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες».

    kontominas

    Απ’ ό,τι φαίνεται, βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση η λάσπη είναι το ζητούμενο – μόνο που η λάσπη δεν «πιάνει» σε αυτούς που είναι καθαροί…

    Και κάπως έτσι, ο Γιάννης Μαντζουράνης θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τους επικριτές του στις 16 Σεπτεμβρίου, και πάλι ως συνήγορος του Δημοσίου, καθώς τη μέρα εκείνη θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κατά της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών οι επτά υπάρχοντες τηλεοπτικοί σταθμοί. Και κατά τα φαινόμενα θα «καθαρίσει» και πάλι το παιχνίδι για λογαριασμό της κυβέρνησης, κερδίζοντας άλλη μία μάχη από αυτές που έχει συνηθίσει να δίνει…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/menete-o-polemos-kontomina-savvidi-gia-tis-adies/71621



    ΣΧΟΛΙΑ