Έρχεται το ψηφιακό ραντεβού με τα ΚΕΠ, ενώ ετοιμάζεται και το σύστημα για τα άυλα παραπεμπτικά.
Για τις υπηρεσίες που παρέχονται διαδικτυακά στον πολίτη και αυτές που θα προστεθούν σε λίγες ημέρες μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη έρχεται το ΚΕΠ live το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στον Πρωθυπουργό. Ο πολίτης θα μπορεί να κλείνει ψηφιακό ραντεβού με τα ΚΕΠ ώστε να αποκτά πρόσβαση στην πληροφορία που θέλει
Όπως ανέφερε ο Υπουργός τα έγγραφα θα αποστέλλονται είτε με φυσικό τρόπο, δηλαδή με κούριερ, είτε ψηφιακά με την «θυρίδα του πολίτη», η οποία θα μπει σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του μήνα
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Πιερρακάκης ψηφιοποιούνται και οι αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ για εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, ενώ επεκτείνεται και το πρόγραμμα της άυλης συνταγογράφησης καθώς αναμένεται μέσα στο μήνα να ψηφιοποιηθούν και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων.
Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι προς ψηφιοποίηση είναι και η διαδικασία για την απονομή των συντάξεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν για απειλές Τραμπ για δασμούς στα γαλλικά κρασιά: «Δεν αποφασίζουν οι ΗΠΑ για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων»
- ENTERSOFTONE: Διαθέσιμα για χιλιάδες επιχειρήσεις τα AI ERP
- Σκόπελος: Φωτιά στο Κλήμα – Στη μάχη με τις φλόγες 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο
- ΤτΕ για πληθωρισμό: Αύξηση στο 3,8% το 2026 στην Ελλάδα λόγω ενέργειας – Σημαντική επιβράδυνση στο 2,6% το 2027
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.