Όλα τα μυστικά για νόστιμο μοσχαράκι στην κατσαρόλα συνοδευμένο με μελιτζάνες, ένα από τα καλύτερα λαχανικά της εποχής.
Προσέχουμε να μην κόψουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες, ώστε να μη παραβράσουν μέσα στην κατσαρόλα και λιώσουν. Επίσης οι μελιτζάνες ρουφάνε πολύ λάδι, μην νομίσετε ότι δεν βάλετε αρκετό για το σοτάρισμα. 3-4 κ.σ. είναι αρκετές.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους 4×4
300 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. πελτές ντομάτας
35 γρ. κουκουνάρι
200 ml ζωμό βοδινού
1 φύλλο δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αγωνιά να σώσει στη ΔΕΘ, ό,τι δεν σώζεται – Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα από μια κυβέρνηση που απέτυχε
- Ερίκ Λομπάρ (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Απορρίπτει την κρίση και επιβεβαιώνει τα σχέδια για το χρέος
- Πορτάρα Νάξου: Μόνιμη η περίφραξη αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
- Φωτιά εκδηλώθηκε σε δάσος στο Διαβολογέφυρο Τροιζήνας – Σηκώθηκαν 6 εναέρια
