ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανησυχία της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση δικαστηρίου της Τουρκίας να καταδικαστούν τέσσερις υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων για κατηγορίες σχετικά με τρομοκρατία.
«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι βαθιά λυπηρή και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τις σοβαρές ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την οπισθοδρόμηση της Τουρκίας σε θεμελιώδεις τομείς», αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.
Ο Πήτερ Στάνο τονίζει ότι η Τουρκία «χρειάζεται άμεσα να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο, όσον αφορά στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των ευρωτουρκικών-σχέσεων».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της δημοκρατικής κοινωνίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισπανία: Θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα μέσω του ΟΗΕ
- Πιερρακάκης: Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ αποτέλεσε την πιο απτή απόδειξη της δύναμης που παράγει η αφοσίωση στη γνώση
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν στον Ινδικό Ωκεανό τάνκερ που είχε διαφύγει από τον αποκλεισμό στην Καραϊβική
- Ξεκινά το 9ο ναυτιλιακό συνέδριο της Capital Link στη Λεμεσό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.