ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανησυχία της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση δικαστηρίου της Τουρκίας να καταδικαστούν τέσσερις υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων για κατηγορίες σχετικά με τρομοκρατία.
«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι βαθιά λυπηρή και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τις σοβαρές ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την οπισθοδρόμηση της Τουρκίας σε θεμελιώδεις τομείς», αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.
Ο Πήτερ Στάνο τονίζει ότι η Τουρκία «χρειάζεται άμεσα να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο, όσον αφορά στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των ευρωτουρκικών-σχέσεων».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της δημοκρατικής κοινωνίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λέσβος: Σε απόλυτη οικονομική ασφυξία οι τυροκόμοι λόγω της απαγόρευσης εξαγωγής των ώριμων προϊόντων
- Χίος: Συνελήφθη οικιακή βοηθός που έδεσε και χτύπησε ηλικιωμένο στο κεφάλι στη Χίο
- Γερμανία: Άνοδος για ευρωπαϊκούς προορισμούς λόγω κρίσης στον Κόλπο – Στους δημοφιλείς Κρήτη, Ρόδος, Κως
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.