ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πάνω από τους μισούς Γάλλους θέλουν ο σημερινός πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ να παραμείνει στην θέση του έπειτα από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθη χθες, όπως προκύπτει από μια δημοσκόπηση των Harris Interactive – Epoka, που διενεργήθηκε για λογαριασμό των LCI, TF1 και RTL αργά χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Φιλίπ κερδίζει την δημαρχία της Χάβρης, όπου είχε διατελέσει και στο παρελθόν δήμαρχος, με ποσοστό μεγαλύτερο του 58,8%.
Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει στον Φιλίπ να ορίσει έναν αναπληρωτή στον δημαρχιακό θώκο όσο εκείνος θα παραμένει πρωθυπουργός, όμως η νίκη του εγείρει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 55% των γάλλων πολιτών θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός ο Φιλίπ και το 44% θέλει νέο πρωθυπουργό. Το 1% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.
Ενδεικτικό είναι ότι μια ανάλογη δημοσκόπηση τον περασμένο χρόνο έδειξε ότι το 48% ήθελε τον Φιλίπ για πρωθυπουργό, ενώ το 51% ήθελε άλλον πρωθυπουργό και το 1% δεν είχε απαντήσει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Απώλειες και κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Nvidia
- La Repubblica: Συνάντηση Μακρόν-Μελόνι στη Ρώμη στις 3 Ιουνίου
- Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για τις τιμές με το βλέμμα σε Ιράν, Ρωσία και OPEC
- Καμπανάκι από LVMH: Τους τελευταίους μήνες οι Κινέζοι ταξιδεύουν λιγότερο και αγοράζουν λιγότερα
