ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, όταν τέσσερις ένοπλοι επιτέθηκαν στο Χρηματιστήριο του Καράτσι, την οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αυτονομιστική οργάνωση της γειτονικής επαρχίας του Μπαλουτσιστάν.
“Τέσσερις φρουροί και ένας άμαχος σκοτώθηκαν”, όπως και ένας αστυνομικός, “από τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδες και όπλα” κατά του Χρηματιστηρίου του Καράτσι, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
Το ίδρυμα Έντχι, η βασική οργάνωση διασωστών στο Καράτσι, γνωστοποίησε από την πλευρά της ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 7 και ότι υπάρχουν επίσης 7 τραυματίες, σύμφωνα με τον υπεύθυνό της Φάισαλ Έντχι.
Νεκροί είναι επίσης και οι τέσσερις δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.
BREAKING | बलोच लिबरेशन आर्मी ने कराची स्टॉक एक्सचेंज हमले की जिम्मेदारी ली.
पढ़ें- https://t.co/449JDSBbJt
देखें- https://t.co/smwhXUzF4C#Pakistan#KarachiAttack pic.twitter.com/lRxurtuEeV
— ABP News (@ABPNews) June 29, 2020
“Οι τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, είχαν έρθει με ένα ασημί αυτοκίνητο Corolla”, δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.
Οι ένοπλοι έριξαν αρχικά μια χειροβομβίδα και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ σε φυλάκιο της ασφάλειας έξω από το κτίριο. Οι τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας που είναι ανεπτυγμένες στην περιοχή απάντησαν στα πυρά τους
Video from inside the Pakistan Stock Exchange building – intense firing can be heard pic.twitter.com/7xxYW92nHo
— omar r quraishi (@omar_quraishi) June 29, 2020
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΔΜΗΕ: Διαψεύδει δημοσίευμα για το Great Sea Interconnector – Δεν «πάει προς Δωδεκάνησα, αντί για Κύπρο»
- Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία για τα 150 χρόνια του ναού του Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου
- Γερμανία: Η πολεμική διαμάχη στη Γάζα δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα
- Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη 55χρονος με πάνω από 2,8 κιλά κοκαΐνης
