ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, η γαλλική Sanofi, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απολύσει περίπου 1.700 υπαλλήλους της στην Ευρώπη.
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον Ολιβιέ Μποζιγιό, πρόεδρο της Sanofi France, έρχεται στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης που εντάσσεται στην “νέα στρατηγική” της εταιρείας και δεν συνδέεται με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.
Το σχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε στους ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους σήμερα, αφορά 1.000 από τους 25.000 υπαλλήλους της εταιρείας στη Γαλλία (από τους 100.000 σε όλον τον κόσμο), όπως δήλωσε ο Μποζιγιό στο AFP.
Αναφορικά με την Γαλλία, τα μέτρα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριετίας, σύμφωνα με τον ίδιο, και «αποκλειστικά στην βάση εθελουσίας εξόδου».
Το Reuters μετέδωσε χθες ότι η Sanofi μελετά την κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά της με εκπροσώπους των εργαζομένων μέσα στις επόμενες ημέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη