ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βουλγαρία: Μειώνει την παραγωγή ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι λόγω της χαμηλής στάθμης στον Δούναβη
Η Βουλγαρία παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι τις 15 Ιουλίου έπειτα από την αύξηση που παρατηρήθηκε στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.
Η Βουλγαρία ξεκίνησε να χαλαρώνει τους περιορισμούς για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού νωρίτερα μέσα στον μήνα, αλλά την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 606 νέα κρούσματα, τον μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα.
Σήμερα ανακοινώθηκαν 130 νέα κρούσματα με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 4.114, ενώ εκείνος των θανάτων από covid-19 σε 208.
Η τελευταία αυτή αύξηση που καταγράφηκε στη χώρα οδήγησε τον υπουργό Υγείας στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των τρένων και των λεωφορείων.
«Έχουμε αύξηση της έντασης της επιδημίας και της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε ο υπουργός ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό κατά το διάστημα 10 με 24 Ιουνίου υπερτριπλασιάστηκε (από 26 σε 84 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα) σε σχέση με το προηγούμενο δεκαπενθήμερο.
Όπως είπε ο Ανάνιεφ, η χώρα αυτή της Μαύρης Θάλασσας δεν θα επιβάλει νέα μέτρα ούτε θα επαναφέρει αυστηρότερους περιορισμούς, αλλά θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ενώ θα διατηρήσει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τις περισσότερες χώρες εκτός της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είπε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι, αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ των φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα επιβάλει τη διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Μαντόνα διαφημίζει την Ελλάδας, το ξεχωριστό pop up από ThemisZ και Φαίη Μπέη, τα πάρτι του ζεύγους Κούστα στους Αρκιούς, του Παναγιώτη Τσάκο στην Ίο κι ένα στη Χαλκιδική μέχρι το πρωί και η έκθεση έκθεση Jeff Koons στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
- Πληροφορική: Στο κυνήγι των δισ. ευρώ για έργα αμυντικής τεχνολογίας
- Μύρων Τσατσάκης: Ο αφανής Έλληνας εφοπλιστής που «ξετρυπώνουν» τα πλοία του οι βόμβες των Φρουρών της Επανάστασης και των Χούθι
- Chanel: Μας περνά για ηλίθιες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.