ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για το τραπέζι της Παρασκευής, θέλουμε κάτι εύκολο και λαχταριστό.
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την τέλεια συνταγή για κεφτεδάκια γαλοπούλας και υπόσχεται να μπουν στη λίστα με τα αγαπημένα μας φαγητά!
Υλικά
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
3 ασπράδια, από μέτρια αβγά
50 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τα ασπράδια, το τριμμένο ψωμί, το τριμμένο καρότο, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα από το μπολ με το αλεύρι, ίσα ίσα να καλυφθούν ελαφρά.
Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα ρεκόρ του 2025 – Τα ιστορικά υψηλά μερίσματα των εισηγμένων
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Aπόλυτη στήριξη στον Αταμάν – «Να δείξουν την αξία τους όλοι»
- Δέσποινα Καμπούρη: Με ένα… post, ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον Βαγγέλη Ταρασιάδη μετά από 11 χρόνια γάμου
- Νότης Σφακιανάκης: Γιατί δεν παρέστη στην αποτέφρωση της συζύγου του Κίλι