ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), ένας οργανισμός που προωθεί τη βρετανική γλώσσα και τον πολιτισμό στο εξωτερικό, απειλείται με πτώχευση μετά την κατάρρευση των εσόδων του λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Νάιτζελ ‘Ανταμς, το Βρετανικό Συμβούλιο ζητεί δάνειο ύψους 60 εκατομμυρίων στερλινών (66 εκατομμύρια ευρώ) από ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης.
“Τα εμπορικά έσοδα του Βρετανικού Συμβουλίου επλήγησαν σοβαρά από την Covid-19, με αποτέλεσμα να έχει σημαντικές απώλειες και κίνδυνο αφερεγγυότητας”, ανακοίνωσε σε γραπτή δήλωση προς τους βουλευτές, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.
Τα μέτρα εξοικονόμησης, όπως η μερική ανεργία, που εφαρμόζονται από τον οργανισμό δεν είναι αρκετά. “Χωρίς πρόσθετη κυβερνητική υποστήριξη, το Βρετανικό Συμβούλιο σύντομα θα καταστεί αφερέγγυο”, δήλωσε ο υφυπουργός.
Το Βρετανικό Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1934 για να προωθήσει τον βρετανικό πολιτισμό και να καταπολεμήσει την άνοδο του φασισμού. Έχει παρουσία σε 100 χώρες και απασχολεί 7.000 εργαζόμενους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου για υποκλοπές: Να κληθεί ο Τζαβέλλας και ο διοικητής της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
- Το SMERemediumCap αποχαιρετά με οδύνη τον Θοδωρή Μόσχο
- Ημέρες Καριέρας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με συμμετοχή 15 ναυτιλιακών εταιρειών
- Ρωσία: Πώς σχεδιάζει να ενισχύσει με $1,5 δισ. το ταμείο για τις «δύσκολες ώρες»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.