ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο Χίου του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου – Στη μνήμη της αείμνηστης συζύγου του γιατρού Ειρήνη Σαρόγλου Τσάκου
Εγκρίθηκαν από το ΥΕΘΑ οι δωρεές του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το 251 ΓΝΑ, της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ», προς την 115 πτέρυγα Μάχης και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» προς τη σχολή Ικάρων.
Αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι αποφάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις οποίες εγκρίθηκαν:
– Η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, και οι αποφάσεις της διοικούσας επιτροπής του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας για την αποδοχή δωρεών υπέρ της Πολεμικής Αεροπορίας της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ», για τη μετατροπή της 115 πτέρυγας Μάχης σε «πράσινη» μονάδα, και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του χώρου εστίασης της Σχολής Ικάρων.
– Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το 251 ΓΝΑ, ανέρχεται σε 5.300.000,00 ευρώ,
– Η δωρεά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση της 115 ΠΜ, σε Net Zero Energy και Zero Carbon Emissions Airport», εκτιμώμενου κόστους 3.500.000 ευρώ, και
– Η δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» ανέρχεται σε 103.812,80 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρώπη: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω των δασικών πυρκαγιών του καλοκαιριού
- Κόσοβο: Βρέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός που συνδέεται με ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών το 2023
- Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης χωριών του νοτίου Λιβάνου γιατί θα επιτεθεί σε υποδομές της Χεζμπολάχ
- Κιρ Στάρμερ: Το Ηνωμένο Βασίλειο προστατεύει σθεναρά την ελευθερία της έκφρασης
