• Πολιτική

    Bloomberg: Κυρώσεις κατά Κινέζων αξιωματούχων και εταιρειών ετοιμάζει ο Τραμπ λόγω του Χονγκ Κονγκ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ


    Μια σειρά κυρώσεων κατά Κινέζων αξιωματούχων, εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ με αφορμή την κίνηση του Πεκίνου να περάσει νόμο για την «εθνική ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ», που σύμφωνα με τις ΗΠΑ καταργεί την αυτονομία της περιοχής.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να επιβάλει ελέγχους στις συναλλαγές και να παγώσει περιουσιακά στοιχεία κινεζικών αξιωματούχων και επιχειρήσεων.

    Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με το εάν ή πώς θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις, δήλωσε η πηγή που μίλησε στο Bloomberg υπό την προϋπόθεση να παραμείνει ανώνυμη. Όπως ανέφερε οι κινήσεις που σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση είναι υπό εξέταση.

    Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την νέα κίνηση του Πεκίνου, με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου να αναφέρει πως  «είναι δύσκολο να δω πώς το Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει χρηματοοικονομικό κέντρο εάν η Κίνα αναλάβει».



    ΣΧΟΛΙΑ