ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκατόν ενενήντα πέντε (195) συσκευασίες φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, πολλών εκ των οποίων η εξέταση εκκρεμούσε από το 2018, εντάχθηκαν στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Από αυτά, 104 (53.33%) είναι γενόσημα, 36 (18.46%) βιοομοειδή, 36 (18.46%) πρωτότυπα, 8 (4.1%) υβριδικά, 6 (3.07%) καλώς καθιερωμένης χρήσης και 5 (2.56%) σταθεροί συνδυασμοί.
Τα φάρμακα αφορούν παθήσεις όπως, λευχαιμία, μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη, σακχαρώδη διαβήτη, αναιμία, αρτηριακή πνευμονική υπέρταση, ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, άσθμα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, νόσο του Crohn, ενώ περιλαμβάνονται και φάρμακα αντιρετροϊκής θεραπείας και φάρμακα σπανίων παθήσεων.
Ο κατάλογος των φαρμάκων τα οποία εντάχθηκαν στον κατάλογο των αποζημιούμενων, είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λαϊκή αγρύπνια για τον Γιώργο Μαζωνάκη την Κυριακή – Πότε θα γίνει η κηδεία του
- Στον «Θεό» η τιμή του ντίζελ στην Καλιφόρνια – Έφτασε τα 9,99 δολάρια το γαλόνι
- Μέγιστη αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή ζητούν οι ηγέτες της BRICS – Κίνα και Ινδία συμφώνησαν να επιλύσουν τις μεθοριακές διαφορές τους
- Μαζωνάκης: «Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του Μαζωνάκη» λέει ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος διοικητής της 6ης ΥΠΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.