ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Εποικοδομητική» χαρακτηρίζει την κοινή πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας για τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η πρόταση αναγνωρίζει το εύρος και το μέγεθος της οικονομικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και δίνει ορθά έμφαση στην ανάγκη να βρεθεί μια λύση με πυρήνα τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, τόνισε σύμφωνα με το CNBC η κα. Φον ντερ Λάιεν.
Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας εισηγήθηκαν τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 500 δισεκ. ευρώ, «για την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη» στην Ε.Ε., το οποίο θα αφορά επιχορηγήσεις και όχι δάνεια προς τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Pulse: Στις 16 μονάδες αυξάνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ – Ευρεία αποδοχή για τις ενεργειακές συμφωνίες
- Οδηγούμε το Mazda 6e στην Ελλάδα
- Metron Analysis: Άνοδος για τη ΝΔ κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα μήνα
- Η Europol «ξεσκέπασε» μεγάλο δίκτυο αρχαιοκαπηλίας – Συνελήφθη 60χρονος Έλληνας με εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα