ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε τρεις φάσεις θα πραγματοποιηθεί η άρση των περιορισμών για την μετακίνηση στα νησιά, οι οποίοι επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.
Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 11 Μαΐου. Σε αυτή τη φάση θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για την μετακίνηση θα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη.
Μια εβδομάδα μετά, τη Δευτέρα, 18 Μαΐου, θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη.
Εάν όλα πάνε καλά, η τρίτη φάση θα αφορά την ελεύθερη πρόσβαση στα νησιά της χώρας για όλους από την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, υπάρχει ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέθανε ο «σούπερσταρ» αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι, που άλλαξε την όψη του Μπιλμπάο
- Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ λένε ότι η εξαγορά της Warner από τη Netflix πρέπει να μπλοκαριστεί
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε το WTI
- Wall Street: Ήπια κέρδη ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της FED – Απώλειες για τη Netflix μετά το ιστορικό deal