ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα 8.275 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία όπου το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικά στον ιό άλλα 233 άτομα.
Έξι ασθενείς απεβίωσαν από χθες ανεβάζοντας το συνολικών αριθμό των θανάτων στους 162. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.701 ασθενείς εκ των οποίων οι 85 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 67.917 δείγματα.
Η κυβέρνηση της Σερβίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι την Δευτέρα το πρωί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συγχρωτισμού στα πάρκα και στα δάση όπως συνηθίζεται κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Αύριο θα αρχίσει να λειτουργεί το κοινοβούλιο της Σερβίας όπου θα τεθούν προς ψήφιση διατάγματα και αποφάσεις της κυβέρνησης που λήφθησαν κατά την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα μποϋκοτάρει την αυριανή συνεδρίαση της βουλής. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε άλλοθι στο καθεστώς για την παραβίαση του συντάγματος κατά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης» αναφέρεται σε ανακοίνωση των κομμάτων που συγκεντρώνονται γύρω από τον συνασπισμό «Συμμαχία για της Σερβία».
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης καταδίκασε ως αντισυνταγματικές τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τα διατάγματα του προέδρου της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, διότι δεν έχουν εγκριθεί από την βουλή όπως απαιτείται.
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 18:00 η ώρα, όταν θα αρχίζει η τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κοινοβούλιο. Κάλεσαν τους πολίτες να μην παραστούν και να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.