ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιδημία της νόσου Covid-19 έχει σκοτώσει 20.796 ανθρώπους στη Γαλλία, από τις αρχές Μαρτίου, εκ των οποίων οι 531 πέθαναν σε διάστημα 24 ωρών, όμως η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζει να μετριάζεται σταδιακά, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Υγείας.
Συνολικά, 12.900 έχουν πεθάνει στα νοσοκομεία, ήτοι επιπλέον 387 από χθες Δευτέρα και 7.896 σε οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας (+144), εξήγησε ο Σαλμόν, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί.
Όμως, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται με αργούς ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται μειώθηκε για έβδομη συναπτή ημέρα, ενώ ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κατέγραψε πτώση για 13η συνεχόμενη ημέρα, στους 5.433, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Μαρτίου.
Εντούτοις, όπως επισήμανε ο Ζερόμ Σαλμόν, η πανδημία παραμένει «μαζική».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για νέους συρμούς στο Μετρό της Αθήνας μέσω του Social Climate Fund
- Η ΕΛ.ΔΥ.Κ. τίμησε τον Πόλυ Β. Χατζηιωάννου για την δωρεά της Safe Bulkers
- Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ
- Διασώθηκε από Αμερικανούς ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 στο Ιράν – «Τον έχουμε, είναι ασφαλής και υγιής»» το μήνυμα Τραμπ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.