ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έκκληση προς τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν στα σπίτια τους στις γιορτές του Πάσχα των Καθολικών (που γιορτάζεται την ερχόμενη Κυριακή 12 Απριλίου) αποφεύγοντας τις κοινωνικές επαφές, απευθύνει σε σημερινό μήνυμα του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, επισημαίνοντας πως «η μπόρα αργεί ακόμη να περάσει, γιατί ο ιός εξακολουθεί να είναι ανάμεσα μας».
Τονίζοντας πως «με τη συμπεριφορά του, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να σώσει ζωές», αναφέρει ότι «μένουμε στο σπίτι και βγαίνουμε μόνο για ψώνια, για να μεταβούμε στη δουλειά μας, για να στηρίξουμε εκείνους που χρήζουν βοήθειας, για λίγη κίνηση και άθληση».
Σημειώνει ταυτόχρονα πως ο καλός καιρός δεν επιτρέπεται να παρασύρει σε μεγαλύτερες εκδρομές και συγκεντρώσεις στο ύπαιθρο, γιατί «η κατάσταση συνεχίζει να είναι επικίνδυνη και παραπλανητική, επειδή ο ιός δεν έχει ακόμη νικηθεί».
Για μία ακόμη φορά, ο καγκελάριος ευχαριστεί για την επίδειξη πειθαρχίας, επισημαίνοντας ότι «η Αυστρία είναι η χώρα στην Ευρώπη με τις καλύτερες εξελίξεις στους αριθμούς, κάτι που οφείλεται στους περιορισμούς της εξόδου, στα μέτρα και στην τήρησή τους από τον πληθυσμό».
Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως η επιθυμία για την ελευθερία, στην οποία κανείς έχει συνηθίσει, και η νοσταλγία, που έχει κανείς να συναντηθεί με γονείς, συγγενείς και φίλους, γίνονται ολοένα και πιο έντονες, ωστόσο «πρέπει να αντέξουμε κι άλλο, για να μπορέσουμε μετά το Πάσχα να πάρουμε όλοι μαζί σταδιακά και πάλι τον δρόμο της κανονικότητας», καταλήγει ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με την πλάτη στον τοίχο ο ΚΜ και οι εκλογές του Οκτώβρη, τα hot μυστικά σε ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΙTAN, METLEN, AKTOR, ΑΒΑΞ και ΕΥΡΩΠΗ, τι συμβαίνει (πάλι) με τα ΕΑΣ, το ΟΧΙ της Κούστα σε συνέργειες στο Αθηνών Αρένα, και η εκπληκτική Ειρήνη Βαρδινογιάννη
- 10 + 1 αλλαγές σε συντάξεις, εισφορές και φόρους φέρνει το 2026
- Πώς απαντά η κυβέρνηση στους αγρότες μετά τα Μάλγαρα – Τι συζητήθηκε σε κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου
- O σκοτωμός για τον Μαδούρο, η μπριζόλα των 1.000 δολαρίων, το φιάσκο με το FIR, γιατί πήγε Φλώρινα ο Παπασταύρου και ο υπουργός… lame duck