ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πιθανή είναι μία συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για τη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής, υπό αμερικανική διαμεσολάβηση
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πιθανολογείται ότι θα συμφωνήσουν στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη, υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, η οποία έχει στόχο την αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων που έχει ο κορονοϊός στη ζήτηση πετρελαίου, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+.
Η εξάπλωση της πανδημίας της COVID-19 έχει επηρεάσει δραστικά τη ζήτηση πετρελαίου, με συνέπεια τη μείωση των διεθνών τιμών.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ζήτηση πετρελαίου έχει μειωθεί περίπου κατά 30% ή περίπου 30 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), ενώ την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία κατακλύζουν τις αγορές με επιπλέον ποσότητες πετρελαίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στενά του Ορμούζ: Φρουροί της Επανάστασης άνοιξαν πυρ κατά εμπορικού πλοίου, λέει το Tasnim
- WSJ: H SpaceX συζητά την παροχή υπολογιστικής ισχύς για ΑΙ στο αμερικανικό Πεντάγωνο
- Χαλκιδική: Παραδόθηκε το έργο οδικής σύνδεσης της Αρναίας με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ουρανούπολης
- Ιταλία: Πολιτική αντιπαράθεση για τη φυλάκιση 72χρονου κοσμηματοπώλη που σκότωσε δύο ληστές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.