ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη σημασία τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού επανέλαβε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης
Εάν δεν είχαν ληφθεί έγκυρα μέτρα προστασίας ο κορονοϊός στην Ελλάδα θα είχε κοστίσει δεκάδες χιλιάδες έως και μισό εκατομμύριο απώλειες ανθρώπων υποστηρίζει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.
Ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητά της.
«Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών. Σε ότι αφορά την ανοσία της αγέλης, αναμένεις περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες θα έφταναν έως μισό εκατομμύριο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε «σταθερό» τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς «τα μέτρα λειτούργησαν κι αυτό είναι θετικό».
Παράλληλα, έκανε λόγο πώς «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» στην Ελλάδα.
Σε ότι αφορά τη λήψη ο μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο καθηγητής, εξήγησε τη λογική τους. «Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδόσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί» υπογράμμισε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα» ώστε «να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Τσίπρας της δεκάρας, η Δούρου που παίρνει κεφάλια, η Μαρία που μετράει απομεινάρια, η Μαντόνα με τα ροζ και ένας τράγος
- Protos: Το τέλος μιας δύσκολης περιόδου και η νέα αφετηρία για τη METLEN
- Συνεχίζονται οι πολεμικές εντάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου και εμποδίζουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα
- Οι «χρυσές» συμβάσεις που θέλουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές – Μάχη για ΣΔΙΤ €1,5 δισ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.