ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην επιβεβαίωση ότι η ένταση στον Έβρο έγινε με βάση σχεδίου της Τούρκικης κυβέρνησης, προχώρησε έμμεσα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στην Τουρκική τηλεόραση.
«Να σας πω κάτι που ο κόσμος δεν ξέρει ο κόσμος ακόμη. Από χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκιουλε, ίσως είναι καινούρια πληροφορία», είπε ο κ. Σοϊλού σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών από τον πρόχειρο καταυλισμό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου.
«Μεταφέραμε τους πρόσφυγες πίσω σε εννέα επαρχίες. Θα τους φιλοξενήσουμε σε κέντρα απέλασης. Η επιχείρηση διήρκεσε από το βράδυ μέχρι το πρωί (σσ εννοεί της Παρασκευής 27 Μαρτίου). Περίπου 5.800 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από εκεί» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και πρόσθεσε: «Ήταν μια προληπτική κίνηση. Έπρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό».
Με έναν τόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί σχεδόν απειλητικός, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε: «Όταν η πανδημία του κορονοϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ’ όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκιουλε».
«Άρα δεν είναι αλλαγή πολιτικής;» ρωτούν τον Σουλεϊμάν Σοϊλού οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, για την απόφαση μετακίνησης χιλιάδων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα πίσω στην ενδοχώρα της Τουρκίας. «Όχι, λάβαμε αυτή την κίνηση προληπτικά, σαν ένα ανθρωπιστικό μέτρο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας που ξεκάθαρα παραδέχτηκε ότι τόσο η μετακίνηση όσο και η απομάκρυνση 5.800 μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σχέδια έγιναν σε υλοποίηση σχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης.
Turkish threat to #Greece and EU is very much alive according to Interior Minister Suleyman Soylu who effectively said an hour ago that #Turkey will resort to blackmailing Europe over refugees once the #Corona pandemic over, has not changed its policy at all. pic.twitter.com/qIdnvCBWxm
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) March 27, 2020
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- OMODA & JAECOO: Η υβριδική τεχνολογία SHS οδηγεί την ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη και την Ελλάδα
- HSBC για Ελλάδα: Όταν η αναβάθμιση γίνεται υποβάθμιση
- Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική σε νέα σύγχρονα γραφεία
- Σύμβουλος Καρυστιανού: Δεν ήταν λάθος η δήλωση μου για αιματηρή επανάσταση, δεν μας αρκούν εκλογές κάθε 4 χρόνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.