ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φόβο και ανησυχία έχει δημιουργήσει στους κατοίκους της Πάργας, ο ισχυρός σεισμός των 5,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Από το σεισμό επηρεάστηκαν περισσότερο οι κάτοικοι στο Καναλάκι της Πρέβεζας, καθώς και των γύρω χωριών στους Δήμους Πάργας και Σουλίου, χωρίς ευτυχώς να χαθούν ζωές.
Ωστόσο, σοβαρές ζημιές υπέστησαν περίπου 30 σπίτια. Ειδικότερα, οικοδομές της δεκαετίας του 1970 κρίνονται ακατοίκητες.
Από θαύμα σώθηκε ένα ζευγάρι όταν ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού έπεσε δίπλα από το κρεβάτι τους.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως για το μέγεθος του σεισμού η περιοχή άντεξε.
Ωστόσο επισημαίνει πως σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία δρομολογείται λύση για όλους εκείνους που τα σπίτια τους κρίνονται ακατάλληλα, με γνώμονα την κρίσιμη περίοδο του κορονοϊού που διανύουμε.
Σοβαρά ζημιές υπέστη το νεκροταφείο στο Κανελάκι, ενώ συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σεισμός: Τα ρήγματα της Εύβοιας, οι ισχυρότερες δονήσεις στην ιστορία και η… φονική Αταλάντη
- Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική – Στα Νέα Στύρα Ευβοίας το επίκεντρο, τι λένε οι σεισμολόγοι
- Λ. Βιλδιρίδη: Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Υγεία που αλλάζουν το ΕΣΥ
- ΙΟΝ: Τι ταμείο έκανε η NuCrema πριν περάσει στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου
