ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αντιμετώπιση της επέκτασης του κορονοϊού και ο επαναπατρισμός πολιτών από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική ήταν αντικείμενο της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια (Arancha González Laya).
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία, καθώς και των Ισπανών που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Οι σχετικές πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Επιπλέον, κάνουν γνωστό ότι συμφωνήθηκε όπως η Ισπανία συνδράμει ενεργά στην επιστροφή των Ελλήνων πολιτών από τη Λατινική Αμερική, καθώς προγραμματίζει επιχειρήσεις επιστροφής και δικών της πολιτών που βρίσκονται εκεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 2025: Οι πιο επιδραστικές στιγμές και συμφωνίες που αναδιαμόρφωσαν τη μόδα και τον κλάδο πολυτελείας
- Από την ψηφιακή επιτυχία στις θεσμικές αποτυχίες του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη
- Οι τοπικές συρράξεις ελλοχεύουν κινδύνους για την διεθνή ναυσιπλοΐα, για τα πλοία και τα πληρώματα
- Πλειστηριασμοί: Ποδαρικό στη Μύκονο κάνει το «ηλεκτρονικό σφυρί» το 2026