• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Laura Ashley: Ο κορονοϊός έφερε πιο γρήγορα τη χρεοκοπία για την γνωστή βρετανική αλυσίδα

    • Bloomberg


    Η Laura Ashley Holdings Plc εισήλθε σε καθεστώς πτώχευσης καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξανέμισε κάθε ελπίδα ανάκαμψης της.

    Η βρετανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και επίπλων, που είναι γνωστά για τα φλοράλ σχέδια, σκοπεύει να ορίσει διαχειριστές, μια διαδικασία της Βρετανίας παρόμοια με το πτωχευτικό άρθρο 11, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη. Παρά το γεγονός ότι πωλήσεις βελτιώθηκαν πρόσφατα, η επιδημία του κορονοϊού “είχε άμεσο και σημαντικό αντίκτυπο στις συναλλαγές και οι συνεχιζόμενες εξελίξεις δείχνουν ότι αυτή θα είναι μια κατάσταση που θα έχει διάρκεια”.

    Η πανδημία προστέθηκε στο ήδη ευάλωτο περιβάλλον του βρετανικού λιανικού εμπορίου, καθώς η Dixons Carphone Plc δήλωσε ότι θα κλείσει και τα 531 από τα μεμονωμένα μικρότερα καταστήματα της, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν την εργασία τους 2.900 άτομα. Η χρεοκοπία της Laura Ashley απειλεί τις θέσεις εργασίας 2.700 εργαζομένων.

    Η θέση της γνωστής εταιρείας ρούχων ήταν ήδη επισφαλής πριν από την εμφάνιση του ιού, καθώς αγωνίζονταν να επιβιώσει εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων και αναζητούσε μετρητά για να χρηματοδοτήσει ένα σχέδιο ανάκαμψης. Η Laura Ashley δήλωσε ότι ενώ οι συνομιλίες για χρηματοδότηση είχαν προχωρήσει, η αναθεωρημένη πρόβλεψη για τις ταμειακές ροές μετά την εμφάνιση του Covid-19 έδειξε ότι «δεν θα είναι σε θέση να αντλήσει εγκαίρως πρόσθετα κεφάλαια από δανειστές».

    Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1953 από τον μηχανικό Bernard Ashley και τη σύζυγό του Laura, έγινε γνωστή για τα σχέδια της που αποτύπωναν το αγγλικό στυλ. Η διάσημη κινηματογραφική πρωταγωνίστρια  Audrey Hepburn βοήθησε στην προώθηση του εμπορικού σήματος, φορώντας ένα κασκόλ Laura Ashley στην ταινία Διακοπές στη Ρώμη. Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ντιάνα, ήταν επίσης οπαδός της εταιρείας. Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 150 καταστήματα στη Βρετανία.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία, ελέγχεται από τον όμιλο MUI Asia Ltd. της Μαλαισίας. Η Laura Ashley είπε ότι η MUI Asia “επιβεβαίωσε ότι δεν είναι σε θέση να παράσχει οικονομική στήριξη στο απαιτούμενο χρονικό πλαίσιο”.

     



    ΣΧΟΛΙΑ