ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύνταξη και εργασία μαζί: Γιατί οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι δεν εγκαταλείπουν την επαγγελματική δραστηριότητα
Τέσσερα άρθρα αναμένεται να περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δημοσιευτεί σε λίγη ώρα και τα μέτρα της θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα.
Όπως έχει γράψει το «Mononews», το πρώτο μέτρο παρατείνει την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, καθώς όλων των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών που έχουν τεθεί σε ρύθμιση για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και διεκόπη υποχρεωτικά η λειτουργία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση θα είναι τρίμηνη.
Παράλληλα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτρα που αφορούν την παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, την αναβολή των συνεδριάσεων των ΚΕΠΑ, την παράταση κατά ένα μήνα των εγκριτικών για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης.
Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας θα παραταθεί η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αλλά και οι δόσεις καταβολής των ρυθμίσεων που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς με πλήρη ή μειωμένη απασχόληση. Το χρονικό διάστημα της παράτασης δεν θα επιβαρυνθεί με τόκους και προσαυξήσεις.
Άδεια ειδικού σκοπού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κομισιόν: «Πράσινο φως» σε Santander και Centerbridge για την απόκτηση κοινού ελέγχου της Ebury
- Ρωσία: Φέρεται να εξοπλίζει ξανά το Ιράν μέσω Κασπίας – Στέλνει TNT, πυρομαχικά και εξαρτήματα για drones
- Φωτιά στα Κόμαρα Έβρου – Επιχειρεί ένα εναέριο
- Anthropic: Έσοδα $65 δισ. και αποτίμηση $965 δισ. πριν από την IPO
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.