ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα 400 εκατ. ευρώ εκτιμά την αξία της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Λεωνίδας Μπακούρας, σύμφωνα – όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική – με διεθνώς αποδεκτές πρακτικές.
Το 2019 η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έκλεισε με EBITDA 41,5 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 12% σε σχέση με το 2018, ενώ τα κέρδη της άγγιξαν τα 20 εκατ. ευρώ, 15% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος και ο τζίρος της προσέγγισε τα 58 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9% έναντι του 2018. Η εταιρεία – πρόσθεσε- διαθέτει 351.000 σημεία παράδοσης, σε σύνολο 470.000 σε όλη την Ελλάδα, υψηλούς δείκτες κάλυψης δικτύου και διείσδυσης, καθώς και τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής σε όλη την Ελλάδα.
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποιεί πρόγραμμα ανάπτυξης, ύψους 140 εκατ. ευρώ την πενταετία 2020 – 2024, επεκτείνοντας το δίκτυό της κατά 470 χλμ. Με την ολοκλήρωσή του η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές ευθύνης της θα υπερβαίνει το 74% και οι ενεργοποιημένοι μετρητές θα ξεπεράσουν τις 450.000, ενώ η εταιρεία θα διακινεί περισσότερα από 500 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου.
Ο κ. Μπακούρας σημείωσε ακόμη ότι το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας και ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση, υψηλή τεχνογνωσία και να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.