ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθημερινές είναι πλέον οι προσπάθειες των Ιαπώνων αξιωματούχων της κυβέρνησης να επιβεβαιώνουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα φιλοξενηθούν κανονικά στο Τόκιο, όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί , παρά την απειλή του κοροναϊού (Covid-19).
Όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίνε Σούγκα, «η Ιαπωνία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπως είχε προγραμματιστεί», εν μέσω φημών ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να αναβληθούν λόγω της απειλής του κοροναϊού.
Χθες η υπουργός της Ιαπωνίας που είναι υπεύθυνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε ότι «το συμβόλαιο απαιτεί οι Αγώνες να διεξαχθούν εντός του 2020. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι επιτρέπεται μια αναβολή μέχρι το τέλος του έτους», αν και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παραμένει αφοσιωμένη στην κανονική έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 24 Ιουλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Deutsche Bank: Οι μεγάλες προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τις ελληνικές τράπεζες
- Εθνική Τράπεζα: Ραγδαία επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας το β’ τρίμηνο – Η 5η ισχυρότερη στην Ευρωζώνη
- Eurostat: Μικρή ανάκαμψη στη βιομηχανία της Ευρωζώνης
- Νέα προειδοποίηση Ντράγκι: Η Ευρώπη «κινείται πολύ αργά» στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
