• Κοινωνία

    Καιρός: Πέρασε η… μπόρα!

    • NewsRoom
    καιρός


    Ποια μέρη θα δουν ήλιο και σε ποια επιμένουν οι βροχοπτώσεις

    Σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανώς στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη 5 με 6 και βαθμιαία στα νότια θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και στο Ιόνιο και τα νότια θα ενισχυθούν τοπικά στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις αναμένονται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Αραιές νεφώσεις  θα υπάρξουν από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Για αύριο, Τρίτη, στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα μέρη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ