ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται αυτή την ώρα με αφορμή τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου Oruc Reis.
Στο γραφείο του πρωθυπουργού μετέβησαν εκτάκτως ο υπ. Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα.
Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν το τουρκικό ερευνητικό να είχε απλώσει καλώδια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ, κάτι που ωστόσο διαψεύστηκε από την ελληνική κυβέρνηση.
Δίπλα στο ωκεανογραφικό έφτασαν το απόγευμα δύο τουρκικές φρεγάτες, ενώ τον πλου του τουρκικό πλοίο παρακολουθεί από το πρωί, από απόσταση η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται και η φρεγάτα «Σπέτσες».
Πάντως το πλοίο κινείται πλέον ανατολικά εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, το πλοίο εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πιθανότατα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έλενα Τσάγκαρη (πρόεδρος ΕΚΕΑ) στο mononews: Τι συμβαίνει με το σύστημα αιμοδοσίας, πώς θωρακίζεται η χώρα
- Η Eurobank στο παγκόσμιο τραπέζι της AI – Τι είδε ο Σταύρος Ιωάννου στην Ινδία
- Οι «μάχες» για τις μονάδες απορριμμάτων – Οι όμιλοι που διεκδικούν έργα 500 εκατ. και η Μεσόγειος ΑΕ
- Airbnb: Κληρονομείται το ακίνητο, δεν κληρονομείται η άδεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.