ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το περίπτερο της Microsoft στο Νταβός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ξενάγηση του πρωθυπουργού ανέλαβε ο πρόεδρος του κολοσσού, Μπραντ Σμιθ, ο οποίος του παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέουν την ψηφιακή εποχή με τις πράσινες τεχνολογίες.
Αμέσως μετά, κατά τη διμερή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Microsoft, ο πρωθυπουργός πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει την Microsoft, η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Ολυμπία, και να υποβάλλει πρόταση στην κυβέρνηση για το πώς η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.
Data Center με πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα
Παράλληλα, στη διάρκεια της συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπραντ Σμιθ συζητήθηκε η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα.
Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το καραόκε της Βερνίκου στο πάρτι του Τσαγκρίδη
- Novo Nordisk: Μειώνει τις τιμές σε Wegovy και Ozempic μετά το deal με την κυβέρνηση Τραμπ
- Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Μήνυμα στήριξης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας – Η εξομολόγηση για τη δική της εμπειρία
- Ουίλσον (Morgan Stanley): Στις 7.800 μονάδες θα κλείσει ο S&P 500 στο τέλος του 2026