ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μία δόση θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι τα αναδρομικά στους συνταξιούχους από 1ης Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν εφάπαξ σε μία δόση.
Παράλληλα, παρουσιάζοντας το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση την Τρίτη, σημείωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές και βιώσιμο ως και το 2070, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις ενώ ανέφερε ότι όλοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις.
Επιβεβαίωσε, επίσης, τις πληροφορίες ότι οι αυξήσεις αφορούν και όσους έχουν τριάντα χρόνια και μία ημέρα ασφάλιση.
Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό δεν εμπεριέχει καμία μείωση στις συντάξεις, εκτιμώντας ότι οι ωφελημένοι θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο.
Παράλληλα, τόνισε ότι από τα μέσα του 2020 δεν θα υπάρχει καμία απλήρωτη σύνταξη.
Πρόσθεσε ότι η παρακράτηση της σύνταξης σε όσους (συνταξιούχους) εργάζονται θα είναι πλέον μόνο 30%, ενώ επανέρχεται στο 70% η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους.
Τέλος, δήλωσε ότι θεσπίζονται επικουρικά ταμεία με μεγαλύτερες επικουρικές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Νευρικότητα στις αγορές μετά τις νέες απειλές Τραμπ για πλήγματα στο Ιράν – Στα 111,4 δολάρια το Brent
- WSJ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ που συνδέεται με το Ιράν
- Ο Βανς υπερασπίζεται τον Τραμπ για τις ασυνήθιστα πολλές χρηματιστηριακές του συναλλαγές
- Μερτς: «Θα πετύχουμε ή θα αποτύχουμε μαζί» – Συναγερμός στη Γερμανία για την άνοδο της AfD
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.