• Πολιτική

    Ερντογάν για Χαφτάρ: «Είναι άνθρωπος του σκότους και μη εμπιστοσύνης»

    • NewsRoom


    Πύρινα βέλη κατά του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά την προσευχή έξω από τζαμί της Κωνσταντινούπολης ενώ τον αποκάλεσε «άνθρωπο του σκότους και μη εμπιστοσύνης» τον Χαλίφα Χαφτάρ.

    «Η αλήθεια είναι πως δεν διαβάζω τους σκοτεινούς ανθρώπους. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. Και συμπλήρωσε: «Χθες συνέχισαν να βομβαρδίζουν την Τρίπολη. Θα τα δούμε όλα στο Βερολίνο». «Θα δούμε τι θα κάνουν έπειτα από 1-2 μέρες, έπειτα από αυτά που θα πουν στο Βερολίνο», επισήμανε.

    «Δίνω ιδιαίτερη σημασία στις επόμενες ημέρες, την Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη. Εύχομαι να κρατήσουν το λόγο που θα δώσουν. Διαφορετικά εμείς θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε φυσικά», ανέφερε ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι ο Λίβυος στρατάρχης Χαφτάρ θα συμφωνήσει τελικά.

    Ευχαριστήρια επιστολή του Χαφτάρ στον Πούτιν

    Όσο ο Τούρκος πρόεδρος έριχνε τα βέλη του στον Χαφτάρ, εκείνος με ευχαριστήρια επιστολή εξύμνησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για την πολύτιμη βοήθεια του στην εξομάλυνση της πολεμικής κατάστασης στη Λιβύη και στην ρωσική πρωτοβουλία ώστε να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

    Η επιστολή του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ

    «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Β.Πούτιν, αγαπητέ μου φίλε!

    Σας εκφράζω προσωπικά την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση για τις προσπάθειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Λιβύη.

    Σας ευχαριστώ και εκφράζω την πλήρη υποστήριξή μου στην ρωσική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Μόσχα, οι οποίες πρέπει να φέρουν την ειρήνη στην Λιβύη. Επιβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρότασή σας να επισκεφθούμε την Ρωσική Ομοσπονδία για να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκίνησε.

    Δεχθείτε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας»

     



    ΣΧΟΛΙΑ