• Κοινωνία

    Αμετανότητος ο «χειρότερος βιαστής της Βρετανίας» – Ποιοι ζητούν την θανατική του καταδίκη

    • NewsRoom

    Ο Ρέινχαρντ Σινάγκα


    Αμετανόητος για τα εγκλήματά του εμφανίζεται ο «χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Βρετανίας»

    Στις πρώτες δηλώσεις τους, μετά την επιβολή βαρύτατων ποινών προς τον γιο της, τον 36χρονο Ρέιναρντ Σινάγκα, προχώρησε η οικογένεια του ανθρώπου που χαρακτηρίστηκε από τον βρετανικό Τύπο ως ο «χειρότερος βιαστής στην ιστορία της χώρας». Μιλώντας στο BBC, ο πατέρας του κατηγορούμενου, ο πολυεκατομμυριούχος μεσίτης Σαϊμπούν Σινάγκα, δήλωσε σύμφωνος με τις ποινές στις οποίες έχει καταδικαστεί έως σήμερα ο γιος του, για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

    Τι δήλωσε η οικογένεια του 36χρονου

    «Αποδεχόμαστε την ετυμηγορία. Η τιμωρία του ταιριάζει με τα εγκλήματά του. Δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο Σαϊμπούν Σινάγκα στο BBC. Την ίδια ώρα, οι Ινδονήσιοι εμφανίζονται εξοργισμένοι με τον δράστη στα social media, με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι ο 36χρονος ντρόπιασε τη χώρα τους. Ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την επιβολή της θανατικής ποινής στον βιαστή.

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στον 36χρονο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, απόφαση που αν εφαρμοστεί, θα αποτελεί την πρώτη δικαστική επιβολή ισόβιας κάθειρξης στην ιστορία της Βρετανίας, για έγκλημα που δεν περιλαμβάνει φόνο.

    Ο Ρέινχαρντ Σινάγκα με τους γονείς του

    Αμετανόητος ο δράστης, επιμένει για την αθωότητά του

    Το σκεπτικό αυτό ενισχύεται από την στάση του κατηγορούμενου, που δεν παρουσιάζεται μετανιωμένος για τις ειδεχθείς πράξεις του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικό υπάλληλο της πρεσβείας της Ινδονησίας στο Λονδίνο, που συνάντησε τον 36χρονο στη φυλακή, ο κατηγορούμενος, μετά τις τρεις συνολικά συναντήσεις που είχε μαζί του, «μου φάνηκε χαρούμενος, υγιής και ήρεμος. Αντιλαμβάνεται τι αντιμετωπίζει και δεν έχει δείξει κανένα σημάδι μεταμέλειας, γιατί επιμένει ότι δεν είναι ένοχος. Επομένως, δεν νιώθει να φέρει κανένα βάρος».

    Από την συζήτηση της υπόθεσης δεν απουσιάζουν, βέβαια και εκείνοι που θέτουν ερωτήματα σχετικά με την ψυχική κατάσταση του δράστη, σενάριο που ωστόσο δεν θεωρείται υπεύθυνο για τη δράση του 36χρονου, που φέρεται να λειτουργούσε εγκληματικά, κακοποιώντας άνδρες στο διαμέρισμά του, υπό κατάσταση πλήρους συνείδησης για τις πράξεις του.

    Σημειώνεται, επιπλέον, ότι ο δικαστής, στο δικαστήριο που διεξήχθη στο Μάντσεστερ την περασμένη Δευτέρα, το τρίτο συνολικά ενώπιον του οποίου έχει εμφανιστεί ο Σινάγκα, απέρριψε ως «ανοησίες» τους ισχυρισμούς του 36χρονου ότι είναι αθώος.

    Την ίδια ώρα, η αστυνομία στο Μάντσεστερ έχει θέσει στη διάθεση των πολιτών ειδική τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες από πιθανά θύματα του Σινάγκα, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν ότι έχουν ήδη γίνει αρκετές κλήσεις, με ορισμένους από τους καλούντες να αποτελούν πιθανά θύματα του 36χρονου Ινδονήσιου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Σινάγκα έχει καταδικαστεί μέχρι στιγμής για 136 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά 48 νεαρών ανδρών σε διάστημα 2,5 ετών, αν και η αστυνομία πιστεύει ότι ο συνολικός αριθμός των επιθέσεων ανέρχεται σε 195.



    ΣΧΟΛΙΑ