ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ιράν έχουν υπογράψει τις συνθήκες με τις οποίες δεσμεύονται να μην βλάψουν την πολιτιστική κληρονομιά άλλων χωρών στην περίπτωση ένοπλης σύρραξης, υπενθύμισε σήμερα η UNESCO, η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή επανάλαβε την απειλή του να στοχοθετήσει πολιτιστικούς χώρους στο Ιράν, προειδοποιώντας ότι η Τεχεράνη θα υποστεί αντίποινα αν πλήξει Αμερικανούς πολίτες ή αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή.
Η γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρεΐ Αζουλέ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρεσβευτή του Ιράν Αχμάντ Τζαλαλί, ανέφερε ότι με βάση τις διατάξεις των Συνθηκών του 1954 και του 1972 –που έχουν επικυρωθεί τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Ιράν– οι υπογράφουσες χώρες δεσμεύτηκαν να μην λάβουν σκοπίμως μέτρα που μπορεί να βλάψουν την πολιτιστική και τη φυσική κληρονομιά στο έδαφος των άλλων μερών που μετέχουν σε αυτές τις συμφωνίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εύοσμος: Αστυνομικές επιχειρήσεις με ελέγχους σε 164 άτομα, 116 οχήματα και 60 ανήλικους
- Βατικανό: Επενδύει €100 εκατ. σε μεγάλο αγρο-φωτοβολταϊκό πάρκο
- Υγειονομική «βόμβα»: Πώς τα ταξίδια και η κλιματική αλλαγή φέρνουν τα τροπικά κουνούπια στην Ελλάδα
- «Τουρισμός για Όλους»: Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις – Πότε ενεργοποιούνται οι κάρτες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.