ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την εκτίμηση ότι ΗΠΑ και Γαλλία μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, χαρακτήρισε τη διαφωνία με το Παρίσι όσον αφορά τη φορολογία των ψηφιακών υπηρεσιών «μικρή» και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να επιλυθεί.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει απειλήσει με την επιβολή δασμών έως και 100% στις εισαγωγές γαλλικών προϊόντων, συνολικού ύψους 2,4 δισ. δολαρίων, εξέλιξη που θα πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο των γαλλικών κρασιών, ως απάντηση στη φορολογία που επιβάλλει η Γαλλία στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon και Google.
Αναφερόμενος στο θέμα του NATO ο Τραμπ τόνισε ότι τα μέλη που δεν επενδύουν αρκετά στη συμμαχία θα μπορούσαν να «αντιμετωπιστούν» μέσω του εμπορίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Η γερμανική βιομηχανική ένωση καλεί επειγόντως για εκτόνωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
- Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων κατά των ΗΠΑ
- Μεξικό: Σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για να αποφευχθούν οι δασμούς ύψους 30%
- Βόρεια Μακεδονία: Δύο Canadair στέλνει η Ελλάδα για τη μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα σύνορα
