ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την εκτίμηση ότι ΗΠΑ και Γαλλία μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, χαρακτήρισε τη διαφωνία με το Παρίσι όσον αφορά τη φορολογία των ψηφιακών υπηρεσιών «μικρή» και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να επιλυθεί.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει απειλήσει με την επιβολή δασμών έως και 100% στις εισαγωγές γαλλικών προϊόντων, συνολικού ύψους 2,4 δισ. δολαρίων, εξέλιξη που θα πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο των γαλλικών κρασιών, ως απάντηση στη φορολογία που επιβάλλει η Γαλλία στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon και Google.
Αναφερόμενος στο θέμα του NATO ο Τραμπ τόνισε ότι τα μέλη που δεν επενδύουν αρκετά στη συμμαχία θα μπορούσαν να «αντιμετωπιστούν» μέσω του εμπορίου.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.