ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται νέες πρόωρες αποπληρωμές χρέους μέχρι το 2031 – Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για τα ακριβά δάνεια του πρώτου μνημονίου
Την παραπομπή της Δανίας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί παράγουν και εξάγουν σε τρίτες χώρες λευκό τυρί με τη σήμανση «Φέτα», η ονομασία της οποίας αποτελεί καταχωρισμένη προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) από το 2002.
Ως εκ τούτου, αναφέρει η Επιτροπή, το συγκεκριμένο τυρί μπορεί να παράγεται μόνο στην Ελλάδα βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών παραγωγής. Η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτή η εμπορική πρακτική παραβιάζει ευθέως την προστασία που παρέχει η καταχώριση της «Φέτας» ως ΠΟΠ και ότι οι Δανικές αρχές δεν μερίμνησαν για την πρόληψη ή την παύση της.
Η Δανία, αθετώντας τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της, παραβιάζει, σύμφωνα με την Επιτροπή «τόσο τον κανονισμό για τα συστήματα ποιότητας όσο και την αρχή της καλόπιστης συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης και των κρατών μελών».
Στο πλαίσιο της διαδικασίας επί παραβάσει, η Επιτροπή κάλεσε τις δανικές αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν ή να εμποδίσουν τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στο έδαφός της να εφαρμόζουν την επίμαχη πρακτική. Δεδομένου ότι η Δανία δεν διευθέτησε τα ζητήματα που επισημάνθηκαν, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ωνάσης: Το deal που θα άλλαζε τον κόσμο και θα τον έκανε «αυτοκράτορα»
- Νέες μαρίνες βγάζει στην αγορά το Υπερταμείο
- Ο θρίαμβος των τραπεζών, τι θα κάνει ΤΩΡΑ η Intralot, τα νέα πρόσωπα της METLEN, τα μυστήρια της ΕΧΑΕ, τα λάθη της Εθνικής με την Παυλίδης, η νέα επένδυση της Τραυλού, το ράλι της THEON, τα παρασκήνια του Ωδείου και η νίκη Κούστα στις Σπέτσες
- Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας: Βάζει πόδι στα Βαλκάνια με νέο εργοστάσιο στη Σερβία
