ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική κατηγορία δεν αναμένεται πριν από τα μέσα του 2020, σύμφωνα με σύμβουλο της κυβέρνησης που μίλησε στους FT.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια που βάραιναν μέχρι τώρα τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, οι Financial Times σημειώνουν ότι η Ελλάδα κατατάσσεται αυτήν τη στιγμή από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης αρκετές βαθμίδες κάτω από την επενδυτική κατηγορία και, όπως λέει σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης, δεν αναμένεται να αναβαθμιστεί σε επενδυτικό status πριν από τα μέσα του 2020.
Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με fund manager που έχει έδρα την Αθήνα, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την τιτλοποίηση και ειδικά το κομμάτι που θα φέρει κρατική εγγύηση, «θα είναι λογικά ισχυρό, καθώς η έκδοση αυτή θα έχει θετικό επιτόκιο σε μια περίοδο που βλέπουμε τις αποδόσεις των ομολόγων να βουτούν όλο και πιο βαθιά σε αρνητικό έδαφος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Lizzy Champion (GSK) στο mononews: Τα εμβόλια, η επένδυση στις κλινικές μελέτες και η ζωή στην Αθήνα
- Αναλυτές για Motor Oil: Το δυνατό comeback στη διύλιση, η τιμή στόχος των €40 και το μέρισμα €1,40
- Yoda: Ακίνητα 3 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο Παπαλέκα
- Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση 0,5 μονάδας από το 2027 – Το όφελος σε μισθούς και επιχειρήσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.