ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έντονη διαμάχη με… παράπλευρες απώλειες έχει προκαλέσει η απόφαση του Facebook να δημιουργήσει το δικό του κρυπτονόμισμα, το Libra.
H E.E. διά στόματος του «τσάρου» της γαλλικής οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ έχει διαμηνύσει ότι αρνείται την ανάπτυξη «σε ευρωπαϊκό έδαφος» του Libra, λέγοντας ότι «η νομισματική κυριαρχία των κρατών βρίσκεται σε κίνδυνο».
Αυτή τη φορά νέο πλήγμα, πριν καν κυκλοφορήσει δέχεται το κρυπτονόμισμα, με την Paypal να δηλώνει πως κάνει πίσω στο σχέδιο του Facebook, έχοντας λάβει την απόφαση να απέχει από περαιτέρω συμμετοχή στη Libra Association και να «συνεχίσει να εστιάζει στην υφιστάμενη αποστολή της και στις επιχειρηματικές της προτεραιότητες καθώς προσπαθεί να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για πληθυσμούς που υποεξυπηρετούνται».
Η Paypal σύμφωνα με τους FT φέρεται να εκφράζει έντονες ανησυχίες για το γεγονός ότι το Facebook δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε αντιμετωπίσει το θέμα με τις ρυθμιστικές αρχές, και ιδιαίτερα για το ζήτημα του ξεπλύματος χρήματος.
Πλέον απομένουν 27 συμμετέχοντες της Ένωσης (Association) που έχουν δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 10 εκατ. δολαρίων για το projext.
Oι 27 προσεχώς αναμένεται να υπογράψουν μια δήλωση συμμετοχής τη Δευτέρα.
Οι συμμετέχοντες πάντως προς το παρόν δεν έχουν επενδύσει κεφάλαια, ωστόσο αναμένεται να ορίσουν ένα συμβούλιο και να επισημοποιήσουν την εμπλοκή τους σε μια συνάντηση που θα γίνει στη Γενεύη στα μέσα Οκτωβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιαπωνία: Κόλαση φωτιάς σε καραμπόλα 50 αυτοκινήτων
- Κύπρος: Ετοιμάζεται νέα μελέτη βιωσιμότητας του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης
- Δολάριο: Η χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου 6μήνου καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νεότερα για την οικονομία
- Μητσοτάκης: «Από που να ξεκινήσω;» – H διαδικτυακή έρευνα του για τα βιβλία που θα διαβάσει στις γιορτές